Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Různé společnosti denně bombardují Google požadavky o to, aby z výsledků vyhledávání odstranil odkazy na různé stránky, jejichž obsah má porušovat autorská práva žadatelů. Tento počet přitom prudce narůstá.
JUWARE (492) | 25.11.20159:41
Nejraději by zakázaly domény třetího řádu, protože jen oni mají nárok získávat peníze. Dokonce se mi stalo, že moje vlastní webové stránky na kterých je pouze holý prostý text, jenž jsem celý napsal z vlastní hlavy a tak na něj nikdo kromě mě nemůže nárokovat autorská práva. Dokonce tam nelze ani nic stáhnout a veškerou grafiku jsem si taktéž dělal sám, tak byly označeny jako, že porušují autorská práva a­/nebo by mohly být nebezpečné pro počítač. Od určité doby vůbec nelze tyto stránky otevřít pomocí odkazu z facebooku. Přitom jsem si zcela jist, že obsah mého webu nemůže nikoho nijak poškodit a licenčně nikomu nic neberou. Je to čistě zcela 100% vlastní obsah. No a nejspíš jen protože někdo na stejné doméně provozuje bůh ví co, tak mám mít jako problém i já?
Kde je sakra spravedlnost? Jak se mám bránit já, když nemám ani prostředky na provoz vyšší domény a navíc stránky samy o sobě negenerují žádný zisk a ani jej nezprostředkovávají ­(jako eshop­)?
*Pro informaci. Mé webové stránky jsou čistě informativního charakteru. Nelze si tam nic objednat a já z nich nic nemám, kromě dobrého pocitu. Pouze je jejich provoz sponzorován malým reklamním banerem, ale s těmi penězi za jeho umístění já vůbec nepřicházím do styku.
Odpovědět0  0
durib (290) | 24.11.201515:30
To si myslíte, že tu práci dělají lidé? Neboli já nevěřím, že jsou v těch firmách tak hloupí, že tu práci nechávají lidem. Už jenom z kuriózních výstřelků takových požadavků nevěřím, že to je lidská práce. A Google pochybuju, že to nenechá projet filtrem a lidé řeší vše, co přijde.
Navíc pokud nasdílím své video zabalené do archivních partů a nadepíšu třeba ­"Fallout 4 RELOADED­", pak aby to odstranili správně, museli by si to nejdříve stáhnout a prozkoumat obsah.
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 24.11.201519:29
Taky si myslím, že neřeší lidé případ o případu, ale nějakým filtrem to musí projít, zvlášť, když to ty nenažrané společnosti, které chrání více své zisky než vlastníky autorských práv, zneužívají.
A naopak to funguje jistě taktéž, video z dovolené, kde bude Fallout 4, nejspíš neodstraní.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.